Proiecte pentru prevenirea consumului de droguri

Prevenirea consumului de droguri in adolescenta este esentiala, daca ne dorim o societate cat mai sanatoasa. Exista o multime de proiecte destinate acesui scop, principalele programe fiind incluse in planul Oficiului de Prevenire a abuzului de Substante din Statele Unite, poate cel mai complexa institutie de acest fel din lume.

Conform acestei institutii, proiectele de prevenire pot fi centrate pe persoana, pe grupuri de egali, pe familie sau pe scoala. Cele mai populare sunt proiectele centrate pe persoana sau pe scoala, deoarece sunt accesibile autoritatilor.

Pentru proiectele centrate pe persoana exista o multime de tehnici care pot duce la eliminarea riscului de dependenta la tineri. Foarte populare sunt tacticile de inspaimantare, care informeaza publicul tinta in ceea ce priveste riscurile la care se expun. Nu sunt, insa, cele mai eficiente tahnici.

Conform statisticilor, cea mai buna solutie pentru prevenirea consumului de droguri este cea prin care potentialul consumator este informat foarte bine in legatura cu substantele care ar putea sa ii faca rau. O astfel de tactica face diferenta intre substantele periculoase si cele mai putin periculoase si chiar incurajeaza un consum moderat al celor din urma, cum ar fi tutunul si alcoolul.

Proiectele centrate pe scoala sunt si ele foarte eficiente, deoarece au loc intr-un cadru familiar adolescentului. Acestea implica niste norme clare, atat pentru profesori, cat si pentru cursanti, consiliere bine pusa la punct si constructia unei educatii solide in acest sens.

Consumul de droguri in Romania

Chiar daca nu avem probleme atat de mari in ceea ce priveste consumul de droguri, precum America, exista multi tineri romani care consuma. Din pacate, strategiile de prevenire nu sunt atat de bine dezvoltate, motiv pentru care parintii trebuie sa invete sa fie responsabili si sa descopere din timp eventualele riscuri aparute la copiii lor.

Daca esti parinte de adolescent, este esential sa inveti cate ceva despre principalele droguri, sa descoperi care este comportamentul unui consumator si sa stai cu ochii pe cel mic.

Consiliere

Povestea mea

Povestea unui fost consumator

O alta poveste a unui consumator

Documente Online

Formulare 2%

Adeziune membru

Donatii

Dictionar Droguri

Amfetamine

Cocaina

Halucinogene …