Efectele drogurilor asupra organismului?

Drogurile reprezintă o mare problema a societatii noastre. Contrar aparentelor, drogurile nu sunt doar cele reprezentate de marihuana, cocaina sau heroina. Drogurile reprezinta orice substanta care poate crea dependenta, asadar, putem introduce aici si tutunul sau alcoolul.

Cei mai expusi la consumul de droguri sunt copiii si adolescentii, care din curiozitate sau din diverse alte motive sociale, ajung dependenti. Din pacate, dependenta duce la o multime de efecte neplacute, atat din punct de vedere al sanatatii fizice, cat si din punct de vedere al sanatatii mentale.

Care sunt efectele pe care le au drogurile asupra oamenilor

Primele efecte sunt externe si sunt observate de toti cei din jur. Consumatorul tinde sa faca lucruri pe care in mod normal nu le-ar face, cum ar fi sa fure bani din casa, sa minta si sa caute peste tot solutii pentru a-si alimenta dependenta. Ochii rosii, pupilele marite, agitatia, depresia sau slabirea brusca pot fi semne vizibile ale consumului.

In ceea ce priveste efectele medicale, acestea sunt extrem de grave. Atat alcoolul, cat si tutunul sau drogurile mai puternice pot duce la leziuni ale creierului, la imbolnaviri ale organelor interne si la tulburari grave de somn. Chiar daca fiecare drog are efecte reprezentative pentru el, putem spune ca toate au in comun o serie de efecte.

Oricare ar fi drogul consumat, consumatorul se va lovi de probleme cum ar fi imbatranirea prematura, agitatia continua, durerile mari de cap sau de stomac, slabirea sistemului imunitar si tulburari in ceea ce priveste autocontrolul.

Ce se poate face impotriva consumului de droguri?

Cea mai buna solutie este prevenirea. De regula, majoritatea consumatorilor isi incep aventura in lumea drogurilor de la varste fragede. Este bine, asadar, sa existe o educatie cat mai solida si sa se gaseasca metode prin care consumul poate fi prevenit.

Consiliere

Povestea mea

Povestea unui fost consumator

O alta poveste a unui consumator

Documente Online

Formulare 2%

Adeziune membru

Donatii

Dictionar Droguri

Amfetamine

Cocaina

Halucinogene …